10 Mayıs 2017 Çarşamba

Travian'da Hızlı Ordu Basma Taktikleri

          Merhaba arkadaşlar...
     Öncelikle server açılır açılmaz üye olun. Oyun zaten 3 gün ila 1 hafta arasında faaliyet göstermeye başlayacaktır. Bunu yapın ki diğer oyuncularla eşit olabilesiniz. Zira servera geç kaydolursanız diğer oyuncular gelişim açısından sizi geçecektir. Bu da büyük sıkıntı demektir.
               
            Başlangıçta Mutlaka Bunları Yapın
      Hangi ırkı seçerseniz seçin ilk önce ödevlerinizi mutlaka yapın. Zira bu ödevler bize iyi hammadde, az da olsa altın kazandırır. Sığınaklarınızı galyalı iseniz en az 2 tane son seviyeye kadar, cermen veya romalı iseniz en az 3 tane kurun ki size gelenler elleri boş dönsünler. Bu sayede de 2. köyümüz için göçmeni basmak için gerekli olan hammaddeyi de korumuş oluruz. Sığınakları yükseltirken kışlada asker basmayı unutmayın. Çok asker basın demiyorum ama başlangıçta en az 10 askerini olmalı.
 
Cermen olanlar; Tokmak Sallayan
Romalı olanlar; Lejyoner
Gaylalı olanlar; Phalanx
 
basmalıdırlar. Bu askerleri çevremizde bulunan natar köylerine saldırı için kullanarak hammadde getirisi sağlamış oluruz. Gelen hammaddeler az da olsa bize asker basmamızda yardımcı olacaktır.
 
             Vahaları Kahramanla Kes ve Hammadeyi Kapın
     Vahalara saldırarak da hayvanları kahramanla kesip normal askerlerimizle de yağmalayabiliriz. %25 lik bonus sağlayan vahalarda her hammadde türünden 1000 adet vardır. %50 lik lerde ise 2000 hammadde vardır. Bu yüzden hayvanları kesebilmek için kahramanımızın puanlarını hammaddeye değil saldırı puanına vermemiz gereklidir.
 
          Altınınız Varsa Yağma Listesi Oluşturun
Not: Yağma listesi oluşturmak hammadde gelirimizi daha da çoklaştıracaktır. Ancak bunun için Altın Üyelik sahibi olmamız gerekmektedir. Yağma listesine koruma süresi bitmiş nüfusu süşün olan köyler ve natar köylerini koyabilirsiniz. (Bazen bu köylerde asker çıkabilir karşınıza, saldırı sonrası raporları kontrol edip bu köyleri yağma listesinde çıkarın)
           
             Boş Köy Gözetleyin
        Bir diğer önemli husus da şudur. Koruma süresi bitmeden diğer oyunculara saldırı yapmayın. Eğer yaparsanız koruma süreniz askerleri gönderdiğiniz anda kesilir ve saldırılara açık hale gelirsiniz. Oyunun başında kaydolmuşsanız zaten saldırı yapamayağınız için bir sıkıntı yok. Çünkü onlar da sizinle beraber kaydoldukları için aynı gün içinde koruma süreleri bitecektir. Koruma süreniz bitmiş ise yakınınızdaki oyunu bırakmış olduğunu düşündüğünüz oyunculara onların koruma süresi biter bitmez saldırın. Ancak casus göndermeyi unutmayın. Hammadde ve asker durumunu gözetleyin. Gidip de askerlere karşı çakılmak da  var kaderde çünkü :) Casus raporunda baktınız asker yoksa rakipte, elinizde ne var ne yok gönderin. Köye ulaşınca depoları ağzına kadar dolu hammadde ile karşılaşacaksınızdır. :)
 
            Diplomasi
       Yakınınızdaki güçlü oyuncularla iletişime geçin. Bunlar size karşı saldırı düşüncesi içinde olabilirler. Onlarla koruma süresi içinde dostane bir konuşma ile aranızda bir dostluk başlatın. Bu dostluk sürdükçe size zaten saldırmayacaktır. Ama bunu herkesle yapmayın ki saldıracak köy bulmakta sıkıntı çekmeyin sonra :)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder