24 Nisan 2017 Pazartesi

Travian'da Kültür Puanı Kasma Taktikleri

      Travian'da kültür puanı 3 yolla arttırılır. Bunlar binalar, kahraman eşyaları ve festivallerdir. Kültür puanı yeni köy kurmak için gerekli şartlardan en önemlisidir diyebiliriz. Nasıl hızlı bir şekilde arttırabilirim diye soracak olursanız, hemen açıklamak isterim ben de. İlk olarak binalardan başlamak gerekirse.

    1-Binaları Yükseltin
    Her bina kurulduğu andan itibaren belirli bir kültür puanı üretmeye başlar. Seviyesi arttıkça binalar daha fazla kültür puanı üretirler. Burada önemli olan husus doğru binaları yükseltmektedir. Zira her bina aynı kültür puanı vermiyor. Bazı binalar 20. seviyede 38 kültür puanı verirken, bazıları 153, bazılar ise 230 kültür puanı veriyor. Bu üretilen kültür puanları günlük olarak değerlendirilir. Aşağıdaki linkten hangi bina ne kadar kültür puanı veriyor bakabilirsiniz.


En Çok Kültür Puanı Veren Binalar İçin Tıklayınız.


    2-Festivaller
    Köylerde belirli bir hammadde karşılığında bir süreliğine festivaller düzenleyebilirsiniz. İki çeşit festivalimiz vardır. Birisi küçük festival diğeri büyük festivaldir. Festivalleri düzenleyebilmek için Belediye Binası'nı kurmanız gerekmektedir. Bu binayı kurduğunuz zaman festival düzenlediğiniz vakit binayı kurduğunuz köydeki günlük üretilen kültür puanı kadar kültür puanı elde edersiniz. Bu sayı küçük festivallerde 500'ü geçemez. Büyük festivali ise Belediye Binası 10. seviyede düzenleyebilirsiniz. Büyük festivalde ise 2000 puandan fazla kültür puanı elde edemezsiniz. Ayrıca büyük festivallerde bütün köyleriniz ürettiği kültür puanı kadar kazanabilirsiniz. Aşağıdaki linkten festival maliyetlerine ulaşabilirsiniz.

Festival Maliyetleri


   3-Kahraman Eşyaları
  
     a)Miğferler
   3 çeşit miğfer vardır ve bunlar oyunun başından itibaren sırayla oyuna dahil olurlar. Server açıldığında ilk olarak günlük 100 kültür puanı veren miğfer oyunda mevcut olur. Zamanla 400 kültür puanı veren miğfer ve son olarak da 800 kültür puanı veren miğfer oyuna dahil olur. Bu miğferlerden gelen kültür puanları festivalleri etkilemez ve kahraman bu miğferleri giydikçe kültür puanı kazanırsınız. Miğferleri kahraman maceralardan getirebilir. Tabi şanslıysanız veya kendiniz açık arttırmadan gümüş karşılığı alınabilir.

  b)Sanat Eseri
  Tek kullanımlıktır. Açık arttırmadan gümüş karşılığı alınabilir ya da kahraman maceralardan getirebilir. Bütün köylerin ürettiği kültür puanını bir anda verir. Kullanımında sınır yoktur. En fazla 2000 puan verebilir. Açık arttırmadan alacaklar bir kere daha düşünsün derim. Zira bayağı pahallı fiyatlara satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder