10 Nisan 2017 Pazartesi

Travian'da Reisleme

      Travian'da reisleme olarak geçen bu kavram aslında başka oyuncuların köylerini almaktır. Oyunda yeni köy almak için iki yok vardır. Birincisi yukarıda da belirttiğimiz gibi reisleme, ikincisi ise 3 göçmen yetiştirip haritada boş herhangi bir alana köy kurmak. İkinci yol kolay ve zahmetsiz. Zira doğadan bir köy aldığınız için size karşı koyacak, köyünü savunacak kimseler yok. Ancak birinci yolda reislemek sıkıntı bir iştir. Zira size köyünü vermek istemeyeceği için köyüne asker yerleştirip savunacaktır. Kısacası işinizi zorlaştıracaktır.

      Irklara Göre Reis Türleri
    Üç ırkın (Galya, Cermen ve Roma) farklı reisleri vardır. İsimleri farklıdır. Ama işlevleri aynıdır. Sadece bazı küçük farkları vardır. Peki nedir bu üç ırkın reisleri :)
  http://travianbilgesi.blogspot.com/2017/04/kabile-reisi-galyal.html            http://travianbilgesi.blogspot.com/2017/04/reis-cermen.html           http://travianbilgesi.blogspot.com/2017/04/senator-romallar.html
 
      Senatör; romalıların reisidir.
    Kabile Reisi; galyalıların reisidir.
    Reis ise cermenlerin reisidir.
 
Not: Bilgi için resimlerin üzerine tıklayınız.
 
     Üç farklı isimleri olsa da oyunda köy alma işlemi reisleme olarak adlandırılır. Cermen oyuncusunun fazla olmasından mıdır nedir bilinmez.
 
       Bir Köy Nasıl Reislenir? 
       Öncelikle köyde saray veya köşk varsa mancınıkla o binayı yıkmalısınız. Yıktıktan sonra ise reisleyeceğiniz köyde asker olmadığına emin olmalısınız. Zira bin bir emekle bastığınız reis heba olur, gider. Ne yapacağız yani diye soracak olursanız. İlk olarak casuslayın. Asker sayısını öğrenin. Duruma göre askerleri önceden kesip reisleyebilirsiniz. Ya da reisle beraber askerlerinizi gönderip hem rakibin askerlerini kesersiniz hem de köyü reislemeye başlarsınız. Ancak köyü almak bir seferde olacak değildir. Çünkü köyün bağlılık seviyesi vardır. Bağlılık seviyesi her reisi gönderdiğinizde düşmeye başlar. Bu oran ırktan ırka değişiyor olsa da yaklaşık %15 ile 20 arasındadır. Buradan anladığımız köyü  almak için en az 5 veya 6 defa göndermeniz gerekmektedir. Her seferinde reisi gönderirken yağmalama modunda değil, normal modda göndermelisiniz. Diğer türlü işe yaramaz. Boşa gitmiş olur reisiniz.
 
      Reisiniz güçlü askerlerinizin kılıcı keskin olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder